Firma Jorna. Messen en scharen online.

Forge de Laguiole

Een breed en diep assortiment van topmerken waaronder de messen van "Forge de Laguiole" vind u bij Messen en Scharen Online. Tot op vandaag is de "Forge de Laguiole" de enige in Laguiole gevestigde fabrikant die zich  "messenfabrikant" mag noemen omdat zij als enige het productieproces van a tot z inclusief het smeden beheersen en in eigen beheer uitvoeren.

Het kwaliteitszegel "Laguiole origine garantie". Het garandeert dat het mes in Laguiole wordt gemaakt en dat alle bestanddelen in het eigen atelier vervaardigd wordt. Het garandeert natuurlijk ook, dat wat in feite vanzelfsprekend zou moeten zijn, dat de lemmeten van de messen zelf gesmeed worden in eigen atelier en niet van elders aangekocht worden. "Laguiole Origine Garantie" LOG is feitelijk een open club, waar iedere messenfabrikant kan instappen, als hij zich maar houdt aan de kwaliteitsnormen die opgelegd worden. "Forge de Laguiole" is één van de weinige messenfabrikant die het recht verworven heeft dit kwaliteitsstempel op zijn messen aan te brengen.

Andere firma's en kleine ateliers die volgden mogen deze kwaliteitsstempel niet gebruiken, omdat zij niet in Laguiole produceren maar vooral omdat ze het smeden niet beheersen of zelf niet doen. Deze firma's zijn erop aangewezen de bestanddelen die ze zelf niet vervaardigen, elders aan te kopen en op deze manier de messen te assembleren. Zo zijn er heel wat firma's die naar de buitenwereld laten uitschijnen dat ze een Laguiole-mes fabriceren volgens traditionele werkmethodes, maar in werkelijkheid "het hart van een mes", het lemmet niet in eigen beheer kunnen smeden.

Alleen een mes met het LOG logo en de titel "Laguiole Origine Garantie" zoals die van "Forge de Laguiole" is origineel.